maanantai 17. marraskuuta 2008

Puu-hulluus

Kyllä, näin on päässyt käymään. Ensin ostin Ailelle käytettynä nuo vasemmanpuoliset, merkkiä Micki. Sitten huomasin että poistamalla nuo kamalat siniset muoviset "niidet" saan niistä viritettyä lautanauhapuut. Jopa ihan rikkomatta mitään.


Enhän mä nyt voi tuunata tyttäreni puita, onneksi löysin hänelle toiset, nuo oikealla olevat, umpipuiset. Ovat itse asiassa parhaat kutomiseen - pirrassa on peräti 58 rakoa. Kävin kudonta-asemalla tänään näyttämässä niitä Maikki Karistolle. Niidet pitää vaihtaa, koska niidensilmät ovat liian isot, siksi viriö ei avaudu kunnolla. Kun tämän saa kuntoon, voi puilla tehdä poppanaa, kapeaa kaulahuivia tai pirtanauhaa.
Maija-Liisalla on tapana vaan lyödä löylyä lisää: bongasi kirpputorilta kolmannet! Nämä keskimmäiset puut kaipaavat vähän puu-osien huoltoa, uudet niidet ja loimen ja menevät sitten kummitytölleni Kriskalle.

No, I´m not lunatic, but maybe loomatic? First I bought a secondhand miniatyre loom for my daughter. Then I realized this model could easily be turned into a tabletweaving-loom. Fortunately I found another loom for Aile. Then Maija-Liisa found a third loom at the fleamarket. I´ll fix that up for Kriska, my godchild.

2 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Tuota niisien vaihtamista täytyy kokeilla kirpputorilta ostettuihin lasten puihin (tosin äiti niistä on ollut enemmän kiinnostunut kuin lapset).
Ja siiitä viinirypäleen kasvattamisesta: alkuperäinen talvehtimisohje oli, että köynös peitellään syksyllä ja peite otetaan pois keväällä vasta kun maa on kunnolla sula. Minä en vaan ole tehnyt niin, kun se peite siinä seinällä olisi koko talven niin kammottavan ruma... Köynös ei myöskään ole kelvannut millekään luonnoneläimelle eli muuta suojausta se ei ole tarvinnut.

Kata kirjoitti...

Hei Eija!
Ehkä etsin rypäletaimen jostakin iteslleni. Sillä värjätty lila lanka oli ihanaa. http://tatituote.vuodatus.net/blog/1618201