maanantai 23. helmikuuta 2009

Maija-Liisa kinnasneula-opissa

(Huomio! Olen perustanut käsityöjutuille oman bloginsa. Tästedes julkaisen kaikki käsityöaiheiset postaukset Solmubloggajan käsityökorissa, tervetuloa!)

(I made a new blog for my craft. From now on all my crafty posts will be in Solmubloggajan käsityökori - The Solmubloggers craft basket, wellcome!)
 
Tässä siis Maija-Liisan raportti kurssilta: En ymmärrä miten sain tuohon vihreään nuo syhryt, mutta kyllä Pelson langasta väännetty rupeaa jo paremmalta näyttämään. Olenhan minä yrittänyt noita ennenkin, mutta jokainen opettaa eri tavalla ja tekotapojakin on erilaisia mm. venäläisittäin. Tämä on nyt opettajana olleen Ninan tyyppiä "pettersson". Pettersson on hänellä opettajana ja tekotapa on MELKEIN samanlainen kuin suomalaisittain. Jos joskus oppii yksinkertaisimman ymmärtämään, niin ehkä joskus... Ajattelin nimittäin, että kesällä Valamossa tämä olisi kiva puhdetyö. Meneen pieneen tilaan, eikä ole paljon välineitä ja selviää vähemmäkin valolla.

Maija-Liisa is experimenting with nalbinding, or nålbinding, a ancient technique to make mittens or socks. Here some links in english: http://en.wikipedia.org/wiki/Naalebinding and http://www.geocities.com/sigridkitty/index.html Hey, be wach out so you don´t loose your heart to this - it´s fascinating... ;)

4 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Maija-Liisalle terveisiä ja tsemppiä! Kyllä sinäkin kinnasneulan pyörittäjäksi opit, kun minäkin jo taidon hallitsen selkäydintä myöten ja joskus tammikuussa vasta aloitin. Vajannon videot (http://vajanto.net/gradu/) ja blogistaniasta tullut tuki saivat ihmeitä aikaan. Nyt on jo neljä pyöritystapaa hallussa ja kokeilussa menossa miten peukalolla olevien lankojen määrä vaikuttaa kudelmaan. Olen yhtä onnellinen kuin pikkulapsi, kun hän on oppinut uutta!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se siitä lähtee! Minullakin on Ninan kurssin jäljilta ihan samanlaisia aloituskappaleita blogissa... Mutta nyt olen kuitenkin kunniallisesti loppuunsaattanut peräti YHDET kintaat ja pussin iPodille. Aika hidasta hommaa kuitenkin.

Meitä kinnasneulan kanssa nököttäjiä on sitten kesällä Valamossa enemmänkin ;-)

Kata kirjoitti...

Lisään tänne linkin kinnasneulaohjeisiin:
http://www.vajanto.net/gradu/

From the link you find videos on naalbindning.

Kata kirjoitti...

Another good naalbindning -link:

http://vakerrysta.blogspot.com/

Hyvä kinnasneula-linkki!