maanantai 26. lokakuuta 2009

Kesäsukat

Kesällä tuli tehtyä myös kahdet sukat. Ullaneuleen "strawberry fields" -nilkkasukat ensin suklaanruskeana nilkkuriversiona Ailelle ja sitten itselleni polvipituisena, niin että pohkeen jälkeen kavensin yhden pitsiraidan pois.


Pitsiporkkana?
 
Täytyy sanoa että olen ihan turhaan vierastellut pitsineuletta. Se olikin helppoa kun, kehitin itselleni erilaisia hokemia jotka rytmittivät käsien liikkeitä ja auttoivat muistamaan. Esimerkiksi saatoin mutista mielessäni "on-ni oikein, nut-tu nurin, lang-an kierto, ja kaa-hden noston kaa-ven-nus". Pitsineule on jopa yllättäin nopeaa, kun neuleen pinta on reikiä täys.
Uusi mukava tuttavuus oli tämä "kahden noston kanvennus" eli nosta oikein neulomatta, nosta oikein neulomatta, siirrä 2s takaisin vasemmalle puikolle ja neulo takareunoistaan yhteen. Mansikkasukissa on myös siro ranskalainen kantapää ja veikeä "aina oikein" raita kierämässä jalan syrjässä varpaaseen asti. Hauska neulottava ja selkeä ohje.

Lace stocking "Strawberry fields" from Ravelry or Ullaneule. It´s my first atempt with lace, and I´m fairly happy with it. Knitting lace is faster than I tought, beacause of all the little holes! I developed short rhymes to remember the pattern and keep a nice rythm. I kept mumbling as I knit, things like " knit´n knit an´two to-gether". The french heel was new to me, I quite like it, seems to me it is faster to make. The original pattern is sock length, but I added a extra repeat of the pat and decreased it after the calf.

4 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Kivat sukat! Minulla on vähän samantyyppisiä kokemuksia pitsineuleista. Olen aikaisemmin ajatellut, että en ole pitsi tyyppiä, mutta nyt on tullut tehtyä lasten sukkia ja yksi huivikin on jo aika pitkällä. Tuntuu kuin alkaisin pikkuhiljaa tullakin pitsi-ihmiseksi. Mutta tuo lorujen kehittely on aivan uutta, sitä pitääkin kokeilla.

Kata kirjoitti...

Kokeile ihmeessä. Sopiva rytmikäs musiikki tai oma laulu toimii myös.

Nyt on tekeillä varpaasta ylös sukat lyhennetyin kerroksin neulotun kantapään kera. Palaan asiaan. ;)

Kazumi kirjoitti...

Great socks! I'd like to wear them! How long have you done that? I haven't knitted socks because the part of the heels seems difficult for me but I'd like to try them some time.

Kata kirjoitti...

Maybe a month, but Tommi was on holiday... Merino yarn and 2,5 mm needles.

Heels can be intimitdating. Try to start with a "short row heel" - there are several tutorials on the net. Or ask a knitting friend to give you some help. Socks have been my favourite knitting recently.