tiistai 19. huhtikuuta 2011

Valmista!

"Pojat" valmistuivat. Olen hämmentynyt. Tiesinhän, että jäljellä oli enää pari pikku juttua, mutta silti tämä tuli jotenkin puun takaa. Hieman tummennusta Kristuksen partaan. Johannekselle paikkausta taustaan ja parin sotkun retusointia. Punaiset reunat, ja hups, valmista.

Yhteenvetona voin todeta, että Kaikkivaltiaan kanssa meno parani loppua kohden, lopputulos on parempi kuin uskalsin toivoa. Esipiirroksesta lähtien Johanneksen kanssa työskentely oli tasaisempaa, ja jollakin tavalla rennompaa ja nautittavampaa. Ehkäpä sitten jännitin Kristuksen maalaamista, onhan hän sentään Hän. En ole tyytyväinen hänen hiuksiinsa, ne ovat liian pörhöllään, kuin föönatut ja niskassa roikkuu rivi kanelipullia. Sellainen se esikuvakin tosin oli, joten ne oli vain kopioitava. Tausta ja kehysväri molemmissa ikoneissa poikkeaa Jumalansynnyttäjän väreistä, ja sekös vasta harmittaa. No sen kanssa on vain elettävä... Nyt ikonit saavat kuivua ainakin puoli vuotta, jonka jälkeen niihin laitetaan olifa.

  

"The boys" are completed. I feel a bit bemused. Oh, yes, I did know there was not much work left, just a few trifles. But still, this took me by surprise. A little more dark lines for Christ´s beard, a small patch on St. Johns halo, retouhcing some splotches, red for the edges, and voilá - ready!

Summing it all up, the result is better than I could hope for. The work with the Pantokrator got better towards the end. St John was all over easier to paint. Right from the start, I enjoyed copying the drawing. The fall of his hair was more natural. Christ´s hair is too fluffy, and the three buns in his neck look strange. But the buns were there in the drawing I copied, so there was not much to do but accept them. The colors of the background and the frame are very different from the colors of the Teotokos, wich is very vexing. Well, I guess I can live with it... ;)

Now the icons will be left to dry for at least 6 months and then be varnished with olifa.

2 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kauniita ikoneita. Toivottelen Rauhaisaa pääsiäistä Sinulle ja Rakkaillesi

Kata kirjoitti...

Hei Enkuli ja kiitos! Hihkaisen täältä ortodoksiseen malliin:
Kristus nousi kuolleista! Totisesti nousi!