tiistai 3. kesäkuuta 2014

Luostarissa tapahtuu ihmeitä - Miracles in a monastery

Tämän pikkuikonin maalasin Valamossa suuren paaston loppupuolella. Koko työ syntyi ikäänkuin "siinä sivussa", sillä työskentely Jumalanäidin ikonin kanssa vaati mietintätaukoja. Olin kovin yllättynyt, kun Mandylion valmistui juuri ennen kurssin loppua.


Ensimmäinen vaalennosväri - First light

Toista valoa on hieman aloitettu - Second light only partly done.

Kolmas valo, hiuksissa vaalennosta - Third light, and some light on the hair.

 Kasvojen yksityiskohdat - The details of the face.

Kevätilta luostarissa - Spring evening in New Valamo.

Tämä on platinaa, ei valkokultaa - This is platinum, not withe gold.

Taustavärin pigmentti on nimeltään okra-azuriitti.
The background pigment is called ochre-azurite.
Ai niin, se ihme! Muistatteko sen kummallisen keltaisen pigmentin, jota yritin käyttää edelliseen Käsittätehtyyn? Vihdoinkin tiedän mitä se on! Valamon maalausluokan varastohuoneessa sitä samaa ketaista on kokonainen karamellilaatikko täynnä. Intiankeltainen on värin nimi. Se on samankaltainen voimakas väri kuin kromioksidivihreä, seokseen tarvitaan ihan pieni määrä. Materiaaliopillisen legandan mukaan sitä valmistettiin mangolehdillä ruokittujen lehmien virtsasta, mutta se ei ole totta. Ja vaikka olisikin, tämä pigmentti on synteettinen.

I painted this little Mandylion in only three days. I was on a short course in New Valamo monastery, and all I did was paint, pray, eat and sleep. And the miracle? Remember the unknown pigment I tried to use for my first Mandylion? I finally found out what this bright yellow pigment in my paintbox is! They have it in the paniting class at Valamo. It is called Indian yellow, and according to urban legends it is made of pee from cows fed with mango leaves. It is not true, however, this stuff is synthetic.

Ei kommentteja: