lauantai 24. lokakuuta 2015

Pietarissa - In St Petersburg

Jaaha, blogilla olio näköjään tavallistakin pidempi kesäloma. Tässä vielä kesän juuttuja. Kesäkuussa lapset olivat viikon leirillä ja pääsimme vanhemmuusvapaalle Pietariin. Pietarin keskustassa on nykyään helppo liikkua, kaikki katukyltit on varustettu latinalaisin tekstein ja metrossa voi ostaa lippuja englanninkielisestä automaatista. Google maps löytää perille ja ruokalistastakaan ei tarvitse tilata arpomalla. Matkaan kuului turistin peruskuviot, Venäläisen taiteen museo, Verikirkko, Ruskaja Ikona, paljon hachapuria ja muuta georgilaista ruokaa sekä käynnit kunnioittamassa Ksenia Pietarilaisen ja Alexander Kronstatilaisten reliikkejä.

Ehkä mieleenpainuvin kohde oli kuintenkin Ruskaja Ikona, Ikoneja ja maalaustarvikkeita myyvä liike. Pelkkä myynti- ja näyttelytila oli jo elämys, tavattoman kauniisti sistustettu ja pienintä yksityiskohtaa myöten yhtenäinen kokonaisuus. Ikonit olivat taidokkaita, vailla kitsin häivääkään. Tarvikepuolella tarjolla oli lautoja, värejä, sellakkaa ja muita apuaineita, siveltimiä ja kirjoja. Hintataso oli ehkä hieman edullisempi kuin Suomessa. Päädyin ostamaan vain laudan ja kolme pigmenttiä, sinertävää vivianiittia kellertävää jarosiittiä ja vanhaa roosaa pigmenttiä, jonka sympaattinen nimi oli tuf.


Koko paikka oli niin upea ja mielenkiintoinen, että unohdin kokonaan ottaa kuvia sisältä... tässä alla kuvastarja "kuinka löydät perille".
_____

Russkaya Ikona is an interesting shop to visit in St Petersburg. They sell both icons and pigments, boards and brushes. The shop interior is very impressive and tastefully designed and the icons other items are absolutely beatutyfull! No kitsch of any kind, wich all too often is the prevailing feature when it comes to Russian icon shops. The whole place was so interessting I forgot to take any pictures. Here is a "how to find it" in pictures. The prices are slightly cheaper than in Finland, so I ended up buying a board and three pigments greyish blue vivianite, earthy yellow jarosite and a "ash of roses" pigment called "tuf".

 Etsi Venäläisen taiteen museo
Find the museum of Russian art

 Etsi Pushkin
Find Pushkin

 Käänny ympäri, Italjanskaja ulitsa 9 on suoraan edessäsi.
Turn around, Italyanskaya ulitsa 9 is right in front of you.

Oven päällä on mosaiikki-kyltti ja vieressä summeri.
There is a mosaic sign above the door and a door bell.


Ei kommentteja: