sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Roskalavan antimia

Naapuriyhtiössä Otsonkalliolla on menossa putkiremontti. Se on Tapiolan pelätyin kulkutauti tällä hetkellä. Likaa, pölyä ja betonimurua kaikkialla. Kolikon toinen puoli on että roskisdyykkarilla on kissanpäivät! Hanna, joka asuu aitiopaikalla nappasi nämä ihanuudet meille talteen:


Umpipuuta, aitoa 50-lukua ja Askon leima takana. Entisiä keittiön yläkaappeja, jotka on käännetty ylösalaisin. (Vetimet ylälaitaan, siis.) Koska loppusijoituspaikka oli lastenhuone, ei maalipinnalle tehty juuri mitään, sen voi siistiä sitten, kun riiviöt ei enää ole niin tuhoisia. Päälle Bauhaussin koivuinen liimapuulevy, joka hiottiin ja öljyttiin.
Hanna oli löytänyt itselleen olohuoneen pöydän. Kun täällä meidän yhtiössä oli putkisouvi viime kesänä, pelastin kaksi kaunista, alkuperäistä tappinaulakkoa. Kolmannen menetin, kun lava vietiin Ämmässuolle ennen kun kerkesin hätiin.
Myös alkuperäisiä 50-luvun lavuaareja meni kaatopaikalle.
Tällainen haaskaus raastaa roinahamsterin sydäntä. Kauniita ja käyttökelpoisia esineitä - nyyh! Tervetuloa Tapiolaan dyykkaamaan kaikki kierrättäjät!

Theese nice old kitchen cuppboards were found in among the garbage at a renovation site. Solid wood, made in the 1950´s. We made a board of olied birch on top, and placed them in the nursery. Things like this are thrown away all the time - barbaric, I say!

PS. Today someone told me she had found two Alvar Aalto chairs from the same site...

Ei kommentteja: