keskiviikko 8. lokakuuta 2008

Sashiko-tasku

(Huomio! Olen siirtänyt käsityöjutut oman nimekkeen alle. Tästedes kaikki käsityöaiheiset postaukset Solmubloggajan käsityökorissa.)

Tämä on ensimmäinen sashikokirjonta kokeiluni. Olin joitakin vuosia sitten lukenut aiheesta jutun ihanasta Hemslöjden -lehdestä, mutta muistin vain hämärästi mistä oli kyse. Piti vaan tehdä kun oli idea päässä. Sitten aloin googlettaa asiaa, ja päädyin Kazumin blogiin. Häneltä sain aiheeseen liittyvän linkin. (Älkää vaan luulko että pystyn ottamaan selvää tekstistä...)
Kansanomaista sashikoa tehdään puuvilla/pellavalangalla eräänlaiselle poppanalle - ilmeisesti vasta sitten kun vaate on jo kulunut käytössä. Kunnon ekomeininkiä sanon mie.

Tämä meikäläisen versio onkin sitten hieman oma väännös - verkaa ja villalankaa. Taskuun tulee vielä lautanauhaa vyöksi. Tai ehkä jotain muuta.


My first experiment with sashiko. Long ago I read about it in the great swedish craftmagazine Hemslöjden, but I coudn´t remember any details. I just got this idea for a modern pocketbag, and had to try it out. Later I did some googling on sashiko, and found Kazumi´s blog. She sent me this link.
I´ll add a belt later, maybe in tablet weaving.

Ei kommentteja: