lauantai 24. tammikuuta 2009

Solmu koolla Lauralla

Laura vietti nimipäivää ja kutsui solmuttelijat Malminkartanoon. Meikäläinenhän oli ihmeissään, koska kyseessä oli sama talo, jossa asuin joskus vuonna ennen pyörän keksimistä... Sitäpaitsi oli ensimmäinen kerta yli vuoteen, kun jaksaanuin solmimaan. Paikalla oli noin 10 solmulaista, 2 vauvaa, 2 kissaa ja ainakin yksi masuvauva. Tekeillä oli noin kolmet tumput, sormikkaat, kaksi vauvan siksakpipoa, keski-aikainen päällysmeko cotehardie ja jotakin varrasvirkkausta, en tullut kysyneeksi mitä, kun olin niin tohkeissani kiinnostavasta tekniikasta.
Tässä valikoima kuvia, julkaisu periaatteena lähinnä onnistuneet otokset. ;)

Cecilian kirjovirkattu käsityöpussukka.

Lauran helmivirkatut Jagellonica-korvikset. Crocheted Jagellonica-earrings by Laura.

Solmua pukkaa, Taina, Sanna ja Cecilia.


Ei kommentteja, hyvää oli...


Tia varrasvirkkaa.

6 kommenttia:

Kaijaleena kirjoitti...

Saiskos vähän enemmän tietoa varrasvirkkauksesta. Toivoo tekniikkahamsteri

Kaijaleena kirjoitti...

Kysynpä uudelleen, että oiskohan kyse lastavirkkauksesta, josta löysin selostuksen 1979 julkaistusta kirjasta Lankatöitä omin käsin.
http://leena.ukkolanakat.net

Kazumi kirjoitti...

Crochet party? Sounds fan!

Laaruska kirjoitti...

Hienoja kuvia! Maailmaa näyttää aina niin hienolta toisen linssin kautta. Piti oikein hankkia tunnukset kun niin innostuin. Kiitos kaikille Lauran päivänä solmineille, laitan vaaka-neliöt ihan justiinsa postiin.

katakos kirjoitti...

Hei kaikki!

Hidas vastaaja... Varrasvirkkauksesta en osaa kertoa, olen virkkauksen suhteen lähes uusavuton. Ilmeisesti broomstick crochet englanniksi. Laura tai Tia, voisitteko postata aiheesta?

Sorry, I forgot the english abstract... The pictures are from Solmu meeting, it happened to be Lauras name day too.

Kaijaleena kirjoitti...

Kiitos Kata
Löytyi tuolla antamallasi hakusanalla, videoita, kaavakuvia, valmiita töitä, vaikka mitä. On muuten kyse samasta asiasta, kuin lastavirkkaus. Tuota käsitettä käytetään 1979 julkaistussa Lankatöitä omin käsin kirjassa( Aho, Hellevuo, Niemi). Nykyiset mallit ovat näyttävämpiä, mutta tekniikka sama.