maanantai 19. heinäkuuta 2010

Kesäkurssilla

No niin, vihdoinkin otin härkää sarvista ja hankkiuduin ikonimaalauskurssille. Pitkään hirvitti, että en osaisi suhtautua oikein, olisin väärällä tavalla kunnianhimoinen tai ties mitä. Sitten kun olin jo päättänyt sittenkin kokeilla - sillä maalaaminen kutkutti niin vietävästi - tuli eteen kaikenlaisia vastuksia, kuten raskauksia, synnytyksiä, korvatulehduskierteitä ja muuta pientä häslinkiä. Nyt kun Riikokin on jo 2,5 v saatoin ilman liian suuria tunnontuskia järjestää koko sakin Tommin kera anopin mökille. Ensimmäinen kurssipäivä oli melko työntäyteinen, joten tässä pikaisesti läjä kuvia.

Esipiirros ja kuultopaperi josta kuva siirretään ikonilaudalle.

Lähdettiin liikkeelle valmiista piirroksesta. Valittavana oli Kristus, Jumalansynnyttäjä ja Johannes edelläkävijä. Kristuksella oli outo leuka, Johanneksella parrassa ja hiuksissa hirmuisesti piperrettävää, mutta Maria oli tutun oloinen, sellainen että olisin saattanut piirtää hänet itse (jos osaisin).

Kuultopaperin taakse hierrettiin punaista ja paperi kiinnitettiin laudalle. Piirros siirrettiin piirtämällä viivat uudelleen kuulakärkikynällä.

Piirrosviivoja on vahvistettu umbralla ja emulsiolla, jotta ne eivät pyyhkiytyisi pois. Koko laudalle on sivelty monta ohutta kerrosta keltaokraa eri suuntiin. Terävöitin valokuvaa rankasti, jotta okran sivellinviivat näkyisivät.

I finally got myself on a icon painting course. Here are some of the first stages.

Ei kommentteja: