tiistai 5. lokakuuta 2010

Askel kohti piirtämistä

Tässä olen ottanut pienen-pienen askeleen kohti omaa piirtämistä. Esipiirros deisis-ryhmän Kaikkivaltiaaseen syntyi piirtämällä läpi kirjan kuvasta. Moscow school of icon-painting - Moskovskaia shkola ikonopisi, taisi olla opuksen nimi. Kaikkivaltias jota kopioin oli Andrei Rublevin maalaama.

Johannes Edelläkävijä edistyy myös hiljaleeen. Eilen se sai monta kerrosta sankir-sävyä ylleen, jonkun verran vaatteille, ja vielä lisää hiuksiin ja kasvoihin. Nyt minulla on Antilta lupa siirtää kaikkivaltias laudalle ominpäin, maalata ääriviivat, laittaa okrakerros ja sankir. Jos luoja suo, kahden viikon päästä tämän Kaikkivaltiaan siis pitäisi olla samassa vaiheessa kuin Johannes. Pyhä Andrei Rublev, rukoile minun puolestani!Ainakin tunnistan oman käsialani tästä piirroksesta.

First tiny-tiny step towards drawing myself. (I was drawing through from a book.) At least I can recognize my own handwriting in this drawing! This Pantokrator is going to be together with the Teotokos I did last summer and the St. John I´m working on right now.

4 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa selkeä malli. Tuosta tulee varmasti kaunis.

Kata kirjoitti...

Joo, huomasin vain äsken että tuo Pyhän Andrein piirtämä sädekehä ei ole täysin ympyrän muotoinen. Piti sitten soveltaa...

Tess kirjoitti...

Kauniiltä näyttää. Ikonimaalaus on mulle ihan tuntematon juttu, mutta kovin nätiltä näytti kädenjälkesi aiemmissakin.

Kiitos kommenteista blogiini :) Kävinkin muutama päivä sitten blogissasi, mutta unohtui kommentin jättäminen.

PS. Upean värinen tuo neulepusero!

Pedro kirjoitti...

I'm Sorry Kata but I have never been in Praga