maanantai 11. marraskuuta 2013

Pyhä Antonios Suuri - Saint Anthony the Great

Lasten päiväkotitäti on ortodoksi, ja on pyytänyt minua maalaamaan Antonios Suuren ikonin. Tottahan toki niin tärkeälle ihmiselle pitää ikoni maalata! Mallina käytän Theopanes Kreetalaisen Meteoran luostarin seinämaalausta. Malli on hyvä ja selkeä, kun sitä katsoo, voi melkein päätellä mitä pitää tehdä. Tällä kertaa ei tarvitse improvisoida. Maalaaminen on miellyttävää, ei stressaavaa. Aloitin työn syyskuussa ja se taitaa valmistua ennen joulua.


Pyhän Nicholas Anapausaksen luostari, Meteora
Holy Monastery of St. Nicholas Anapausas, Meteora


Teofanes Kreetalaisen seinämaalauksia, Antonios Suuri ensimmäisenä vasemmalla.
Secco paintings by Teophanes the Cretan, St. Anthony the Great first to the left.

I am painting St. Anthony the Great for a friend. The model is from Theophanes the Cretans wall paintings at Holy Monastery of St. Nicholas Anapausas, Meteora. It is so nice to have a clear model. The painting is so easy to read, I can almost tell what is the next thing to do. No improvising this time. It is easy and pleasant to work on this icon. I started the work in September and now it seems I might complete it before Christmas.


 

Piirros laudalla - Drawing transfered to the board.


Sankir ja kavonpiirteet - Sankir and more drawing.


Ensimmäinen valoväri - First light colour.


Toinen valoväri - Second light colour.


 Yöllinen rukous - A prayer in the night.


Partaan tuli pientä korjausta - Correction for the beard.

Seuraava työvaihe on kasvojen ja käsien viimeiset valot, parran vaalennoskerrokset ja kasvojen yksityiskohdat. Sitten puuttuukin enää reuna, teksti ja kirjakäärön teksti.

The remaining things to do: last light in the face and hands, light and details in the beard, the details of the face. The "frame" the text and the text on the parchment, and I´ll be ready! 

2 kommenttia:

Tarja Siik kirjoitti...

Kauniita ikoneja olet maalannut.
Minullekin tuttu harrastus vuosien takaa.
Tervetuloa lukijakseni :)

katakos kirjoitti...

Kiitos Tarja! Tulin juuri maalaustunnilta, Antonioksen kanssa oli hieman heikko hetki. Anttikin totesi, että nyt pitää tehdä jotakin noille poskille - se näyttää ihan jyrsijältä.

Se on tämän työn varjopuolia, kun joku asia saattaa olla millistä kiinni. Vähän enemmän varjoa tai valoa jossakin, niin alkaakin näyttää oudolta. Onneksi kaikki saatiin taas kuntoon. :)