maanantai 22. kesäkuuta 2015

Khoran kirkko - The Chora church

Pari kuvaa Choran kirkon mosaiikeista. A few pictures of the mosaics of Chora church.


Lopuksi museon tuottama video.
Video produced by the museum.


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Haluaisin tiedustella, missä olet pitänyt ikoninmaaluskurssia ja, jos syksyllä on sellainnen, voiko sinne osallistua kuka vain?

:)

katakos kirjoitti...

Minun ryhmäni kokoontuu Espoossa, Herman Alaskalaisen kirkolla tiistaisin. Ryhmä on siis nuorten ryhmä, ikää siis noin 14-20. Kerhohuone on sen verran pieni, että kovin montaa uutta en voi ottaa. Nartexin puolella on pienten iltakerho, joten siellä ei voi olla...

Tiedustele Helsingin Ortodoksisen seurakunnan kasvatustoimelta paikkoja, on hyvä että siellä huomataan että kursseilla on kysyntää. Ksekustassa on toinen nuortenryhmä. Käsittääkseni ryhmiin voi osallistua kuka vain. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Haluaisin kysyä sinulta, miten kuljetat ikoneitasi? Itse maalaan kahdessa ikonimaalauskerhossa sekä "kotiläksyjä" kotona, joten joudun kuljettamaan työn alla olevia ikoneita paljon. Aikaisemmin olen laittanut kuvapuolen suojaksi muovikalvon ja käärinyt ikonin sitten vanhaan pyyhkeeseen. Aikaisemmin tämän kuljetustavan kanssa ei ole tullut ongelmia, mutta ilmeisesti kansion kulma tai muu terävä esine tökkäsi ikonia ja onnistui tekemään maalipintaan ruman naarmun. Nyt olen siis miettinyt, mikä olisi turvallisempi ja "ikoniystävällisempi" kuljettaa keskeneräisiä ikoneita paikasta toiseen?
:)

katakos kirjoitti...

Hei! Tuo on hyvä kysymys! Teen tästä oman postauksen. Lyhyesti: Olen ommellut toppapussukoita, joiden sisäpuoli on vuorisilkkiä, voipaperi päälle, jos on vähääkään kosteaa väriä.

T: Kata