keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Se kenkku vöyriläinen

Purin vöyriläisen kantapään. Kantalapun raunasta nostettujen silmukoiden jättämät reiät olivat liikaa. Tein uusiksi - edeleen reikiä. Sunnuntai-aamuisen postauksen jälkeen puin itseni ja Riikon, pakkasin Riikon lounaan ja varavaipat, heitin koriin vielä sen ilkeän sukantekeleenkin, ja lähdimme kirkkoon.
Käsityökerhon supertaitureita oli paikalla muutamakin, josko heiltä saisi toimivan niksin, tuumailin, kehno, omiani palveluksen aikana. Kirkkokahvilla uskoin sitten huoleni Hillelle. Nosta silmukka kiertäen oli vastaus. Tai sitten poimit vasta toiset silmukat - ei reunimmaiset. Kipaisin kotiin ja kokeilin molempia konsteja. Kiertämällä nostaminen tekee kivan koristeellisen reunan, kun taas toisien silmukoiden poimiminen sopi paremmin tähän kirjoneuleiseen kantapäähän. Reunasilmukat tasoittuivat sukan sisällä huomaamattomiksi. Minkähän ihmeen takia tällaisia "kunniallisia fuskauksia" neuvottu koulukäsitöissä? Kärsi, kärsi niin kirkkaamman kruunun saat?

PS. Tuli ostettua maitoproteiinista tehtyä lankaa. En periaatteesta bloggaa lankaostoksia, mutta palaan asiaan kun tämä ihmelanka pääsee puikoille.

I now have a solution for picking up stiches from the heel flap without getting holes. I can either turn the stich round once, wich gives a decorative edge, or pick up from the second stich of each row, not the first. Picking from the second stich works nice if the heel is stranded knitting.

5 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Kun poimit toisen silmukan, niin neulotko sitten ensimmäisen?
Tulin tosin kertomaan sitä, että itse luen seuraamiani blogeja googlen readerista, joten vielä mukana roikkuva linkkilista on tarpeeton. Mutta toisaalta sillä voi näyttää mitkä ovat lempiblogini,vaikka niistä voisi tehdä oman sivun, josta utelias voi käydä vilkaisemassa. Sinä sait minut ajattelemaan blogini kehittämistä.Tänne sinulle en muuten saa linkkiä nimeeni, mutta tilaan vastaukset sähköpostiini.

Kata kirjoitti...

En tarkoita kantalappua neulottaessa, vaan kun poimin silmukat valmiin kantapään reunasta. Tai miten tuon nyt selittäisin.

Ja tuo toinen asia: Et saa linkkiä...? Humanisti ei käsitä koko kysymystä. Lotraan blogia kasaan luullun ymmärtämisen periaatteella, enkä tiedä tästä tekniikasta juuri mitään. Mutta hyvä jos saat vastaukset jotenkin. :)

Leena kirjoitti...

Nyt ymmärrän tuon kantalappuasian. Kiitos!
Tuo linkki asia sitten. Sinulla ei ole otettuna mukaan sellaista kohtaa tuohon "Valitse henkilöllisyys", että voisin kirjoittaa nimeni ja blogini osoitteen käsipelissä, kun blogini on yksityisellä palvelimella.
Vastaukset tulevat hyvin sähköpostiini, niinkuin tästäkin huomaat.

Kata kirjoitti...

Valitse henkilöllisyys -valikko näkyy kyllä kun itse kirjoitan...? Olen kyllä mielestäni useimmiten oma itseni. ;) Kävin muuttelemassa asetuksia, ehkä se auttaa.

Leena kirjoitti...

Terveisiä Mikkelistä!