keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Intensiivikurssilla Porvoossa

Terveisiä Porvoosta! Perjantai-illasta lauantai-iltaan silkkaa ikonimaalausta. Kotiin jäi Tommi ja flunssaiset lapset, eikä ollut edes syyllinen olo. Työt etenivät siihen malliin, että tajusin niiden valmistuvan - ehkä jo joskus ennen kevättä. Kristus ja Johannes saivat vaatekertansa melko valmiiksi, yksityiskohtia kasvoihin ja hiuksiin sekä kasvojen ensimmäiset vaalennuskerrokset.

 
Sushi-lautaselle mahtuu isompikin värimäärä.


Ultramariinia Johanneksen kamelinkarvaviittaan, Jordan-virta aaltoilee.


 
Fredrikan lähde Borgå Folkakademin asuntolan ikkunasta.

 Näkymä työpöydältä. Huomaa laivan kokka, joka pilkistää talojen välistä,

Tilanne lauantai-aamuna.

Tuosta Johanneksen keltaisesta viitasta en ole ihan varma... Antin mielestä se on ok, mutta minusta se on räikeä. Onneksi sille voi varmaan vielä tehdä jotakin. Molemmat siniset vaattet ovat todellisuudessa rauhallisemman värisiä.

Kotimatkalla alkoi nuoskalumi kaupungilla näyttää sankirin väriseltä, ja koko yön "maalasin vaalennuskerroksia" ikonikasvoihin. Tiiviskurssissa on parasta se, että mentaaliharjoitus jatkuu hyvän aikaa kurssin päättymisen jälkeen.

I had a very efficient weekend in Porvoo. Painted the clothes of Christ and St. John almost ready, made details for the faces and hair, and added the first layers of light in the faces. The pictures show some of the colors I used, the house where the course was held, and a wiew from the desk where I worked.

Ei kommentteja: